SIN

SIN is een nieuw project van de twee Spaanse wijnmakers Amós Bañeres en Alex Ruiz. SIN bestaat uit een rode, een witte wijn en een Cava.

Amos was jarenlang apotheker in Barcelona toen hij besloot iets anders met zijn leven te willen doen. En wat doe je dan? Dan koop je een wijngaard en ga je wijn maken… simpel! Alex is mede eigenaar van een groot Cava huis en wil zichzelf meer richten op het maken van artisanale wijnen. Een top combi!

De wijngaarden liggen in Penedes in Catalonië, Spanje. Amós en Alex maken daar te gekke wijnen die afwijken van de typische stijl uit dit gebied. Hun doel is om betaalbare, frisse natural wine te maken die hun gebied representeert. Ze gebruiken daarom alleen lokale druivensoorten, voegen geen sulfiet toe, gebruiken geen filtering en klaren hun wijnen niet. De apotheker skills van Amós zijn duidelijk te zien in de stabiele kwaliteit van de wijn, Erg knap voor een wijn zonder enige toevoegingen.

Naast de SIN lijn hebben ze samen ook het Els Vinyerons project dat een iets andere stijl heeft maar ook super is. SIN heeft geen houtrijping gehad maar alles in stalen tanks om een zo puur en eerlijk mogelijke smaak te geven. Easy to drink, niet zwaar, puur sap, salud salud!!

 

 

Klik hier voor het volledige assortiment SIN.