Prangende vraag over je bestelling of de wijn? Het antwoord kan je hier vinden. Toch niet gevonden wat je zocht, mail ons op info@funkywines.nl!

Bestellen

Voeg je favoriete wijnen toe aan je winkelmand en doorloop het bestelproces. Alle productprijzen zijn incl. 21% BTW en excl. verzendkosten. Wij verkopen geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. De pakketbezorger kan het legitimatiebewijs van de ontvanger aan de deur controleren.

Betalen

Het is mogelijk om met IDEAL, creditcard of Apple Pay te betalen.  Als we de betaling ontvangen hebben versturen we de bestelling binnen max. 3 werkdagen, maar meestal nog dezelfde dag.

Verzending

Wij versturen onze wijnen binnen max. 3 werkdagen in een extra stevige, speciaal voor flessen bestemde verzenddoos via flespakket van PostNL. De verzendkosten zijn €9,99. Bij bestellingen boven de € 120,- zijn de verzendkosten gratis.

Afhalen op afspraak (Den Haag)

De bestelling kan op afspraak worden opgehaald bij onze opslag of bij de wijnwinkel Vino Vero in Den Haag. Na bestelling nemen we altijd via mail contact met je op. 

Retour

Toch niet geheel tevreden of een beschadigde zending? Neem contact op met info@funkywines.nl en we gaan het oplossen!

Horeca

Wij leveren aan horeca in heel Nederland. Wij komen graag langs om onze passie te delen en onze wijnen te laten proeven. Neem contact op met info@funkywines.nl voor meer informatie.

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden kan je hier vinden.

Privacybeleid

Ons privacybeleid kan je hier vinden.

Question Wat is Natural Wine/ Vin Naturel/ Natuurwijn?
AnswerAangezien er nog geen officieel “natuurwijn” keurmerk is met regels, kunnen we alleen uitleggen wat voor ons en wat voor onze wijnboeren natuurwijn betekent:

Het is wijn die wordt gemaakt uit passie, met respect voor de natuur en het leven. Met zo min mogelijk interventie een zo’n goed mogelijke weerspiegeling geven van de grond, het klimaat, de druif en de stijl van de wijnmaker. 

In de praktijk houdt dat in dat er in de wijngaard, met de hand, biologisch of biodynamisch gewerkt wordt en dat er tijdens het maakproces geen chemische middelen worden gebruikt. Bij veel conventionele wijn wordt er bijvoorbeeld op de wijngaard met pesticiden gespoten en wordt er tijdens het maken van de wijn veel stoffen toegevoegd, of worden er juist natuurlijke stofjes uitgehaald. Dit kan zijn om bijvoorbeeld de kleur te verbeteren, het mondgevoel te optimaliseren, de zuurtegraad of het alcohol level te veranderen of om een slecht gemaakte wijn nog enigszins te laten smaken. Al deze toegevoegde middelen hoeven de makers niet op het etiket te zetten, je weet dan dus nooit wat er met je wijn gebeurt is…

Bij natuurwijn wordt dit allemaal niet gedaan en houd je dus eerlijk gefermenteerd druivensap over. Wat uiteindelijk voor ons het belangrijkste is, is dat we op een leuke en slimme manier omgaan met onze aarde. En daarbij willen willen wij als wijnliefhebber een zo’n spannend en eerlijk mogelijk glas wijn om van te genieten.

Question Wat is het verschil tussen een biologische wijn en een natuurwijn?
AnswerDe druiven van allebei de wijnen worden sowieso biologisch verbouwt. Het verschil zit in het maakproces: de natuurwijnwereld maakt de wijnen ook nog zonder chemische toevoegingen en met zo min mogelijk interventie van de wijnmaker. Zo houd je eerlijk gefermenteerd druivensap over en dat is wat wij willen!
Question Hebben jullie wijnen een keurmerk?
AnswerEen officieel natuurwijn keurmerk bestaat nog niet, maar sommige van onze wijnen hebben wel een biologisch of eco keurmerk. Doordat wij zelf nauw samenwerken met onze wijnboeren kunnen wij instaan voor hun manier van werken en voor de kwaliteit van de wijn. Als je meer gedetailleerde info wil over een van onze wijnboeren of wijnen, neem dan gerust contact op!
Question Waarom zou ik natural wine drinken?
AnswerWaarom niet? Het is tenslotte gewoon druivensap heh!
Question Hoe kan ik het beste natuurwijn bewaren?
AnswerNatuurwijn is, omdat er veel minder sulfiet in zit, vaak wat gevoeliger voor contact met licht en temperatuur. Bewaar je wijnen daarom altijd het liefst op een donkere plek waar de temperatuur zo constant mogelijk is. Onder de 18 graden is ideaal.
Question Wat is oranje wijn/ orange wine?
AnswerSimpel: witte druiven worden geperst of gekneusd en de druivenschillen/pitten blijven een langere periode in contact met het sap. Zo krijgt het een intensere smaak en structuur, maar verandert ook de kleur van het witte sap naar oranje.
Question Er staat op de fles dat de wijn sulfiet bevat, terwijl jullie aangeven dat de wijnmaker geen sulfiet heeft toegevoegd. Hoe kan dat?
AnswerBij het fermenteren van wijn komt er altijd sulfiet vrij. Dit gebeurd helemaal natuurlijk tijdens het proces, dus er bestaat geen wijn zonder sulfiet! Dat is dan ook de reden dat het op de fles moet staan.

Wat wel bestaat is wijn zonder >toegevoegd< sulfiet. Het is de keus van de wijnmaker om dit te doen of niet. Veel van onze wijnboeren werken zonder sulfiet toe te voegen, andere gebruiken hele lage hoeveelheden.