Champagne Brocard Pierre

In het dorpje Celles sur Ource in het zuiden van de Champagne heeft Thibaud Brocard sinds een paar jaar de leiding over het familiebedrijf Brocard Pierre. Deze bevlogen en uitgesproken Champagneboer zit met zijn wijngaarden op het randje van de grens Champagne met de Bourgogne, in het hipste Champagne gebied van de laatste tijd: de Côte des Bar. Pinot Noir heaven!

In de Bourgogne heeft Thibaud jarenlang gestudeerd om de beste wijn te maken. Hij doet dingen alleen net even wat anders dan de meeste traditionele Champagneboeren en met groot succes! Met zijn wijn wil hij een zo eerlijk mogelijke weergave van zijn gebied en terroir geven. Hij doet dit met zo min mogelijk interventie en laat de natuur zoveel mogelijk z’n gang gaan. Dat is duidelijk te zien als je zijn wijngaarden instapt; de omliggende wijngaarden zijn strak getrimd, gesnoeid en de grond is levenloos. De wijngaard van Thibaud is vol leven, met volle ranken en veel groen.

Ook tijdens het maakproces is zijn filosofie duidelijk zichtbaar. Om een zo’n clean mogelijke afspiegeling van zijn wijn te geven gebruikt hij geen houten vaten maar stalen tanks. Dit zorgt voor een volle, complexe maar juist ook een hele schone en minerale smaak in al zijn Champagnes. Naast zijn Tradition Champagne maakt Thibaud alleen vintage Champagnes. Zo proef je 1 druif van 1 stuk grond uit 1 bepaald jaar.

Het ultieme doel is om zijn geliefde Champagnestreek groot op de kaart te zetten en om dat op de meest verantwoorde manier te doen. Hij wil zijn grond doorgeven aan volgende generaties en werkt daarom volgens geheel eigen visie en met veel passie! Go Thibaud Go!!

Klik hier voor het volledige assortiment Brocard Pierre.