De Vini

De Vini is het bedrijf van de te gekke wijnmaker Christophe Bosque en is gevestigd in de Loire, vlakbij Nantes. Christophe heeft daar eigen wijngaarden en een wijnmakerij waar hij zijn funky Divin Poison “vin nature” maakt. Als je naar het label en de naam van de wijn kijkt, kan je al een beetje inschatten dat Christophe niet verlegen is.

Hij maakt een hele mooie cleane, minerale witte wijn van zijn eigen verbouwde Melon de Bourgogne (Muscadet). Damn tasty! Naast dat hij zijn eigen druiven verbouwd, is Christophe ook al een lange tijd een succesvol négociant; dat houdt in dat hij bij andere wijnboeren druiven koopt en daar vervolgens zelf wijn van maakt en blend. Dat is dan ook precies hoe hij de rode Poison maakt, hij koopt de beste druiven bij bevriende wijnboeren uit de Rhône en maakt hier zijn te gekke Divin Poison Red van. Het is een hele gevaarlijke blend van Syrah, Grenache en Carignan.

Beide wijnen rijpen in cementen, eivormige vaten voordat ze gebotteld worden. Ze zijn spontaan gefermenteerd, ongefilterd en zonder toegevoegd sulfiet. Zijn witte wijn is ongeklaard, zijn rode Poison klaart hij licht maar doet dit diervriendelijk door een klein beetje kikkererwtenmeel te gebruiken. Meer naturel dan dit wordt het niet!

Klik hier voor het volledige assortiment De Vini.