Salvatore Marino

Salvatore (aka Turi) runt zijn bedrijf Agricola Marino in Sicilië, Italië en is nog maar net begonnen met zijn eigen wijnen: de Turi Rosso en de Turi Bianco. Hij verbouwt al geruime tijd hoge kwaliteit druiven en verkocht deze altijd aan andere wijnmakers. Sinds kort heeft hij echter besloten dat het hoog tijd werd om zijn eigen wijn op de markt te brengen en wat zijn wij blij dat hij dat is gaan doen!

Salvatore heeft nog maar 1,5 hectare grond waarop hij zijn druiven verbouwt. Naast het wijnmaken maakt hij ook eigen broden en pasta, maar hij is fanatiek en wil zijn wijngaard uitbreiden door meer grond aan te schaffen. Hij werkt met groot respect voor de biodiversiteit van zijn land en is van mening dat de wijn in de wijngaard wordt gemaakt. Daarom werkt hij met veel passie om zijn wijngaard zo levendig mogelijk te maken. Hij werkt volledig met de hand en laat de natuur zoveel mogelijk z’n gang gaan.

Dat Salvatore een talent is bleek al snel, zijn “vino nature” gooien hoge ogen in de natural wine wereld. Zijn witte “Turi Bianco” was vorig jaar al gelijk uitverkocht maar gelukkig hebben we dit jaar wat kunnen bemachtigen. Zijn rode Turi Rosso is gemaakt van de belangrijkste druif in Sicilië: de Nero d’Avola.

Forza Turi!

 

 

Klik hier voor het volledige assortiment TURI.